Pekar/ica: Zagreb, Sisak, Bjelovar, Vinkovci, Slavonski Brod
Nazovite: 097 6060 297 ili ispunite obrazac za predbilježbu
Početak: kraj siječnja 2021.
Priprematelj/ica bureka i pizza: Koprivnica, Virovitica
Nazovite: 048 624 476 ili ispunite obrazac za predbilježbu (https://ou-pouka.hr/predbiljezba/)
Početak: siječanj 2021.
Program se provodi prema nastavnom planu i programu Pučkog otvorenog učilišta odobrenog od Ministarstva znanosti i obrazovanja.
Trajanje: 164 sata (teorijska nastava, vježbe, praktična nastava)
Kompetencije koje polaznik stječe završetkom programa:
- primijeniti osnovna pravila poslovanja i organizacije rada pekare
- razlikovati, koristiti i održavati alate, strojeve, uređaje i opremu za pripremu pekarskih proizvoda
- odabrati i pripremiti osnovne sastojke i dodatke za pripremu pekarskih proizvoda
- pripremiti i zgotoviti ukusne i zdrave vrste običnog i specijalnog kruha i peciva
- provoditi ispravno izlaganje, čuvanje i ambalažiranje proizvoda
- primijeniti mjere i postupke rada na siguran način, pravila održavanja osobne higijene i higijene uređaja i radnog prostora
- prepoznati izvore zagađenja, načine širenja bolesti i provoditi mjere njihovog sprečavanja, te pravilno i ekološki prihvatljivo zbrinjavati otpadne tvari
- primijeniti pravila zaštite na radu i pružiti prvu pomoć