Pekar/ica: Zagreb, Sisak, Bjelovar, Vinkovci, Slavonski Brod
Nazovite: 097 6060 297 ili ispunite obrazac za predbilježbu
Početak: kraj siječnja 2021.
Priprematelj/ica bureka i pizza: Koprivnica, Virovitica
Nazovite: 048 624 476 ili ispunite obrazac za predbilježbu (https://ou-pouka.hr/predbiljezba/)
Početak: siječanj 2021.
Program provodi projektni partner Obrtničko učilište POUKA u Koprivnici i to na području Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske županije. Više informacija na: https://ou-pouka.hr/znanjem-do-kruha/
Završetkom programa polaznici stječu Uvjerenje o osposobljavanju, javnu ispravu koja se upisuje u radnu knjižicu!
Trajanje: 140 sati (teorijska nastava, vježbe, praktična nastava)
Kompetencije koje polaznik stječe završetkom programa:
- razlikovati, odabrati i pripremiti namirnice za izradu pizze i bureka
- procijeniti svježinu i kakvoću namirnica
- primijeniti odgovarajuće postupke pri izradi i oblikovanju tijesta
- pripremiti razne vrste pizza i bureka prema normativima struke uz korištenje recepata
- rukovati priborom i uređajima na siguran način
- primijeniti sanitarne i higijenske propise
- provoditi osobnu,radnu higijenu i mjere zaštite na radu
Uvjeti za prijavu:
- Završena osnovna škola
- Navršenih 16 godina
- liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova priprematelja/ice pizza i bureka
Potrebna dokumentacija za upis:
- rodni list (original, ne stariji od 6 mjeseci)
- domovnica (original)
- svjedodžba zadnje završene škole (original)
- kopija osobne iskaznice
- prijavnica za upis u program osposobljavanja